Tíz produkció, amit érdemes megnézni az idei Campuson

campuspromo.jpg

Idén végre újra a legmagasabb üzemi hőmérsékletre kapcsol a debreceni mókagyár, vagyis a régió legnagyobb zenei eseménye. A Campus az évek alatt magyarországi viszonylatban fesztiválóriássá nőtte ki magát, s a tavalyi Covid-zárlat után láthatóan mindent megtesz azért, hogy védettségi igazolvánnyal a zsebünkben megünnepelhessük azt, hogy végre hús-vér emberek közt, valós térben és időben hallgathatunk élőzenét és látogathatunk kulturális programokat. A globális és európai vírushelyzet miatt külföldi fellépő érthetően nincs a line-upban, viszont a kötelező mainstream popelőadók mellett olyan nevekkel is találkozhatunk, akikről fontosnak tartjuk, hogy szót ejtsünk. Össze is gyűjtöttünk tíz különböző produkciót, melyek stílusukban és közegükben figyelemre méltó dolgokat művelnek az elmúlt években. Sok olyan előadóval is találkozhattok alább, akit még nem láthattatok Debrecenben. Álljon hát ez a lista az újdonságokra és ínyencségekre vevők számára sorvezetőként!

  • Lil Frakk + Kapitány Máté + Ress

 Július 21. szerda 19:25 – OTP Színpad: A magyar trap meghatározó arcai, akik jól ismerik egymást a színpadon és azon kívül is. Számos közreműködés és közös koncert után a Campuson is megmutatják, hogy miért nem érdemes legyinteni az új hullámos műfajra. Az Egyesült Államokban már egy ideje a trap elemkészletéből merít a mainstream popzene, szerepe pedig egyre meghatározóbb országunkban is. Ha Lil Frakk, Kapitány Máté és az r&b-ből építkező Ress produkciója az épp egy hónappal ezelőtt kiadott, alább linkelt közös trackjük szintjén fog mozogni, egy elég emlékezetes fellépés kerekedhet belőle.

  • Aron Andras and The Black Circle Orchestra

Július 22. csütörtök 17:30 – Fénytorony Pódium: Áron Andris 'Apey' kreatív energiái a korona alatt mintha az eddiginél is jobban (f)elszabadultak volna. Új projektje egy valódi supergroup, hiszen különböző műfajokban alkotó, nagyon komoly zenészekkel állt össze, hogy az amerikai country és a blues ösvényein kiteljesedjenek a metáltól eltávolodó, csöndesebb ambíciói. Jó helyszínen, jó időpontban, minden adott, hogy a csütörtöki estét hangulatosan megindítsuk.

  • Ivan and the Parazol

Július 23. péntek 00:00 – Fénytorony Pódium: Csütörtök éjfélkor szintén a Fénytorony Pódiumon a magyar beatzene nagyágyúi lépnek fel, de ez sok szempontból már nem az az Ivan and the Parazol lesz, amely az elmúlt évtized első felében meghódította a mainstream piacot is többek közt egy Sziget himnusszal és fogyasztóabarát, dallamos rock and rollal. Ez a Parazol mintha újra megtalálta volna a hangját azzal, hogy leástak a magyar beat mélyére kb. a '70-es évekig. Új lemezük, a Budai pop épp a napokban jelent meg, magyar nyelvű számaik pedig minden eddiginél jobban és autentikusabban szólnak. Ebben a zenében azért nincs póz, mert épp annyi póz van benne, amennyi szükséges.

  • Analog Balaton

Július 23. péntek 01:00 – Nádudvari Gasztroszínpad: Lassan öt éve, hogy az Analog Balaton duója egy árva lemez nélkül bolondítja az embereket. Sajátos, rejtőzködő taktikájuk igen sikeres, a különböző fesztiválok plakátjain egyre föntebb és egyre kövérebb betűkkkel szerepel a nevük. Minimálba burkolt alter dalok, veszettül headbangelős epizódokkal. Ízelítőnek ajánljuk az alábbi szemet és fület gyönyörködtető session videójukat. 

  • Árnyéknyúl

 Július 23. péntek 17:30 – Fénytorony Pódium: Nem titok, hogy a legtöbb esetben hazahúz a szívünk, de ennek a listának az összeállításakor igyekeztünk tényleg csak szakmai érvek alapján válogatni, az Árnyéknyúl pedig így is, úgy is helyet kell, hogy kapjon. A magyar alter új debreceni csillaga legutóbb épp a mi Live Sessionünkön zenélt városunkban még tavaly szeptemberben, de a nagy csönd és a bezárkózás alatt nagyon izgalmas dolgok készültek a nyulak próbatermében, ráadásul egyre nagyobb figyelmet kap a zenekar országos szinten. Nemrég léptek fel a Made in Pécs Fesztiválon vendégzenekarként, az alábbi ízelítő pedig a Budapest Parkos koncertjükön készült, amikor a 30Y előtt játszottak.

  • Várkonyi Csibészek

 Július 24. szombat 00:15 – Hangfoglaló Színpad: Pénteken éjfél után irány a Hangfoglaló Színpad, akárhol is csellengtek! Kedvenc tizenéveseink szép csöndben beléptek a serdülőkor előszobájába a pandémia alatt, mondhatni "öreg motorosok" már a szakmában. A viccet félretéve ezek a gyerekek tényleg profik, színpadi teljesítményüket vélhetően sok náluk 10-20, akár 30 évvel idősebb zenész is irigyli. A Sajóvárkonyból érkező, az autentikus cigányzenét különböző feldolgozásokkal, popzenei és jazzes elemekkel vegyítő kollektíva garantáltan a fesztivál egyik legjobb élményét fogja okozni. 

  • Ohnody

 Július 24. szombat 17:30 – Fénytorony Pódium: Hegyi Dóri singer-songwriter énje valósággal ragyog az utóbbi időben, Egy igaz szerelem című tavalyi albuma az igen pocsék 2020 egyik leggyönyörűbb és legüdébb színfoltja volt. Az immár zenekarral kiegészült produkció sok szívet fog felhevíteni, nem érdemes lekésni róla.

  • Dzsúdló 

Július 24. szombat 23:30 – OTP Színpad: Dzsúdló nem egy Ricsárdgír, erről a filmvásznon is meggyőződhettünk már, de a magyar könnyűzenében is hasonló a helyzet. Juhász Marci színpadi alteregója az elmúlt évek egyik leglátványosabb popzenei sikertörténete, az érzelmes, önreflexív szövegeivel hódító előadó már most a tizen-huszonéves generáció egyik szócsöve, miközben zökkenőmentesen kiállja a szélesebb közönség próbáját is. Érdemes odafigyelni rá, ha még nem tettétek volna.

  • Mordái

Július 25. vasárnap 00:15 – Hangfoglaló Színpad: A magyar népzenéhez szinte megszámlálhatatlan módon próbáltak már nyúlni az utóbbi évtizedekben, ennek a hagyománynak a részeként, de mégis teljesen új hangot megütve került be a zenei köztudatba a Mordái 2018 végén. A Middlemist Red frontembere, Nóvé Soma gyűjtött maga köré szigorú arcú, főleg a jazzből érkező komoly hangszeres haderőt, a sokszor káoszba és sötétségbe forduló népdalok innen nyerik vonzerejüket.

  • Дeva (live band)

 Július 25. vasárnap 01:00 – Nádudvari Gasztroszínpad: Takács Dorina do it yourself produkcióját is a magyar népdalhagyomány ihlette, minimál elektronikával megfűzött zenéje az elmúlt bő egy év talán legkellemesebb meglepetése. Épp a koronavírus alatt indult el a Дeva /Deva/-show, de ebben a zűrös időszakban is túl van jó pár session felvételen és showcase fellépésen. Szinte pillanatok alatt került fel a HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) listájára, s foglalt el rajta előkelő helyet. Szombaton hajnal egykor tökéletes lezárása lehet a Campusnak, a nyakunkat rá mernénk tenni!

 + 1: Hangfoglaló Színpad en bloc:

Nem mehetünk el szó nélkül az egyik kedvenc színpadunk mellett sem, hiszen megszámolni is nehéz, hogy milyen sok debreceni zenekar kap megmutatkozási lehetőséget itt, többek közt a nemrégiben velünk forgató Heavy Brains és a Steady Pluto, vagy épp a Kertekalatt, a Hanoi, a The Crams és a Gidnim'Rém is.

A bejegyzés trackback címe:

https://pusztahang.blog.hu/api/trackback/id/tr4716629572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

PusztaHang

Friss topikok

Címkék

+SHE+ (1) 2019 (7) 2020 (16) 2021 (6) 2022 (6) 2023 (2) 2024 (2) 80s (1) a38 (1) Acoustic Style (2) ajánló (4) ajsa luna (1) akela (1) akvárium (1) album (3) albumkritika (1) alkotótábor (1) alternatív rock (1) Alvin és a Mókusok (1) Analog Balaton (2) Apey (2) Aritmika (2) Árnyéknyúl (5) Áron András (1) Astro Générale (1) ATOM (1) Atoms (1) aurevoir. (2) AURORA (1) Azahriah (1) A Király Halott (1) A Talayapa Project (1) bad habit (1) Bagossy Brothers (1) bajdázó (1) Bakelit (1) Bandmap (1) BanZaj (2) banzaj (4) Baq (1) barabás lőrinc (2) Barkóczi Noémi (1) Baross (1) Baross16 (1) Beat (1) Beat rádió (1) Beck Zoltán (1) belga (1) bérczesi róbert (1) BESTA (1) BetterThanEver (3) Beyond Nowhere (1) Be Massive (1) Bíró Kornél (2) blackened mysticism (1) Blahalouisiana (2) blanche the vidiot (1) bohemian betyars (1) Bordó Sárkány (3) bor és jazznapok (1) bp underground (1) brass band (1) Bródy János (1) Budai Krisztián (1) Campus (5) Campus Eleven (1) Campus fesztivál (6) carson coma (4) Charlotte OC (1) Christian Löffler (1) civisground (1) Clubbing (1) covid (3) csaknekedkislány (2) Csőr (1) dalkommentár (1) dalpremier (3) Damara (1) Dánielfy Gergő (2) Dánielfy Gergő és az Utazók (1) Daydreaming Twins (1) Debrecen (15) debrecen (15) december (1) Decolonize Your Mind Society (1) Deeprecen (1) dénesh (1) desz24 (1) Desz24 (4) Deva (1) disco (1) Dis is Debrecen (1) diw (1) dj goodbye (1) dob (1) Dope Calypso (1) DRMRZ (1) dub (1) Dying Wish (1) Dzsúdló (2) Ektomorf (1) Elefánt (3) elektronikus zene (5) élőzene (3) emma undressed (1) ep (1) EP (3) Erdő (1) Erik Sumo Band (1) Erőszakszervezet (1) esti kornél (1) Felsőtárkány (1) Felső Tízezer (1) Ferenczi György (1) fesztivál (6) Fesztivál (1) fesztiválszezon (2) Flaszter Galaxis (1) folk (1) forest bump (1) FőzeLAKE (1) Franciskadalma (1) Freakin Disco (1) frogshow (1) full of anger underground metal fesztivál (1) funk (1) Galaxisok (1) ganxsta zolee (1) ghoast toast (2) Ghost Toast (1) GidnimRém (6) gigs (1) H (1) Hakawai (2) Half-Decent (1) Halloween (1) Hangfoglaló (2) Hangfoglaló program (1) HANØI (1) hardcore (2) Háy come Beck (1) Heartkiller (1) heavy brains (2) Heavy Brains (1) Hell Vill (1) hernyák-kapusi-kalmár (1) hiperkarma (2) hiphop (2) hno3 (1) HnT (1) hoe (1) hoeh8erz (1) hoezntrogerz (2) Ifiház (1) imanexperiment (1) ima今 (1) Incognito (7) indie (1) indie rock (1) Interjú (13) interjú (11) Interjúk (2) intim torna illegál (1) Ivan and the parazol (3) I Am Soyuz (1) japan jazz (1) jazz (4) jelentkezés (1) Junkies (1) kapitány máté (1) Kaptár (3) karantén (2) Karmapirin (1) kaukázus (1) Kelet Brass Band (1) Kertekalatt (1) kinetic erotic (1) Kiscsillag (1) kislemez (1) klippremier (3) Klopcsa (1) klubkoncert (1) Kölcsey (1) Kölcsey Központ (1) koncert (4) koncertajánló (1) koncertsorozat (1) koncertvideó (1) kontaktus (1) KontAktus (2) konyha (1) koronavírus-járvány (3) Kovács László (1) kritika (5) Kritika (3) Krúbi (1) Krxternational (2) Lányok Ott Hátul (1) Lazarvs (1) Lázár tesók (1) lee olivér (1) lemez (1) lemezkritika (3) lemezpremier (3) lemurian folk songs (2) Levels of Social Distancing (1) lil frakk (1) live (4) live music (5) Lowland (3) LP (1) Lyuhász Lyácint Bt (1) madeindebrecen (2) Made In Debrecen (2) Magentakraft (1) Magor (1) május (1) Malakiás (1) Malter (7) Manír (2) Március (2) március (1) megjelenés (5) Megpihenni (1) Mészáros Ádám (1) metal (1) Metal (1) metál (2) MODEM (5) modemode (1) mongooz and the magnet (1) Mordái (1) mörk (1) mudfield (1) mulató aztékok (1) music (1) műsorszórás (21) Muzsik és Volkova (2) Nagyerdei Víztorony (1) Nagy Szilárd (2) Neonhal (3) nirvana (1) NKA (1) noise (1) nomad (1) Nóvé Soma (2) Nyíregyháza (1) Ocean (1) ocho macho (1) Odd ID (2) Ohnody (1) oktatóvideó (1) Ölveti Blues Band (1) overflow (1) pályázat (5) Panoráma (1) pászorhóra (1) Perihelion (1) Petofi (1) piramis (1) Pit of Saron (3) platon karataev (4) pop (2) Popping (1) pop punk (1) post punk (1) posztpunk (1) premier (11) premierek (1) privát affér (1) próbatermek (1) programajánló (13) progressive rock (1) psybient (1) punk rock (2) Pusztahang (1) pusztahang (40) pusztahang live sessions (3) pusztahang sessions (1) PusztaHang Sessions (2) pusztán egy dal (3) Quiet Kid (1) Quiet Kid & The Speakers (2) Racka Noise (2) raktárkoncert (1) random trip (1) Reposzt (1) ress (1) ricsárdgír (2) riport (1) Ritmo Piknik (1) rock (2) rocksuli (1) Rocksuli (1) rocksuli debrecen (1) rockzene (1) Rögtön Jövök (1) Rögtön Jövök! (1) Roncs (4) Roncsbár (2) Rupaszov (1) saiid (1) salétrom utca (1) sandbender (1) Sauropoda Trio (1) Saya Noé (1) Selected Sounds (1) selfless abuse (1) Silver Moon (1) Soft (1) Sör és Fű (1) startup (1) Stay (1) steady pluto (1) Sue (1) Sugalló (1) Süli András (1) szabó benedek és a galaxisok (1) Szakács Gergő (1) szavazás (1) szeptember (1) táncház (1) Tátrai Tibor (1) tavasz (1) Telekom Electronic Beats (2) Tempera Sessions (7) Téveszme (1) The Crams (1) The Folk Attack (1) the grenma (1) the keeymen (1) The Keeymen (1) The Magic Track (1) the magic track (2) The Vernal (1) This is Bihar (1) TM (1) Tortuga (3) Tóth Kinga (1) TPSRPRT (2) Traditions (1) Traffik Band (2) trap (2) trio whisper (1) Trottel (1) új megjelenés (1) underground (1) unexpected frequencies (1) Üres (1) Utolsó Repülő (1) Várkonyi Csibészek (2) videópályázat (3) világzene (1) viny-kritika (1) Vinyl (1) vinyl (1) Víztorony (6) Warshow (1) waryou (1) Wopo Wopo (1) world music (1) wyrfarkas (1) Xperimenting (1) Yulius25 (2) zajkert (1) zajzene (2) zeneipar (2) Zenék közös nevezőn (1) Zsazsa (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása