MŰSORSZÓRÁS (SZEP 3 – SZEP 21)

musorsz_2024_szep.png

Egy nyári szünet után bedepizve, de valamennyire kisimultan újra jelentkezünk Műsorszórással, ráadásul rögtön egy olyan forradalmi válogatást olvashattok, melyben nem csak koncerteket szedtünk össze, hanem egyéb művészeti ágakhoz kapcsolható, izgalmasnak ígérkező programokat is.

Új formátum jellemzi innentől tehát a Műsorszórást, ami kultúrára éhes vándorok számára „Pesti Est”-szerű (nincs új a nap alatt) oázist, igazodási pontot nyújt a debreceni kulturális klímában.

Ha nem lenne elég ez a fordulat, a leleményesek észrevehetik, hogy még betűstílust is váltottunk. Rögtön a szeptemberi válogatásban ott figyel egyébként az ügyeletes Deeprecen, Dis is Debrecen, illetve Manír esemény mellett a Kulter.hu születésnapi estje, amatőr színházi darabok, valamint MODEM-es és Apollós filmvetítések is sorakoznak. A címlapot azért egy Víztoronykertes buli vitte el, de elég sok mindent kínál szeptember első három hete. Kapaszkodjatok!

  • SZEP 4 – MODEM: Kezdjünk is rögtön egy nem zenei programmal. A MODEM 3. emeletén Mesék a zárkából címmel Visky Ábel dokumentumfilmjét nézhetjük végig börtönviselt apákról és családjaikról. A vetítés után Don Tamás kurátor beszélget a rendezővel. Ez egyébként egy kísérőprogram, méghozzá Wiosna van Bon Family Stranger című kiállításához kapcsolódik, mely hasonló témában érdekelt és a MODEM földszintjén a Project Space-ben már augusztus elejétől megtekinthető.

  • SZEP 6 – Incognito: Az ősz első Szakaszhatár koncertje az Incóban.

  • SZEP 6 – Desz24: A nyári kattogás még szeptemberben is tart, legalábbis a Liminal Disco vol. 3 keretein belül mindenképp lehet még veretni a Desz pincéjében. Visszatérő nevek, pattogás, prüttyögés trance, groove és diszkó: MIDNIGHTCØØKRagazzoRuszalkaŰ999 a pultban. Beugró 2000 forint készpénzben, batyus bál.

  • SZEP 6 – Nagyerdei Víztorony: Az örökzöld és mindig sugárzó Magashegyi Underground koncertjével kezdődik a a Víztoronykert nyárzáró finise. Hangszálgyulladás miatt elmarad. Pótlás: november 15-én.

  • SZEP 7 – Baross16: Szörfös, punkos, és még keményebb hangzások a Barosson, vagyis jön a Dis is Debrecen új évada. Ahogy a szervezők fogalmaznak: új tanév, új traumák, új barátságok a mosh pitben. Fellép a Wheelbite, a 13Demölisher87 és a Gepárd SS. Beugró a helyszínen készpénz ellenében.

  • SZEP 7 – Desz24: Ugyanezen a szombaton jön a másik „rokkos” koncertsorozat, a Deeprecen 21. alkalma. Ezúttal egy igazi csemege, az alapvetően debreceni Perihelion, valamint a posztmetálos, mozigépekkel vetítős pozvakowski lép fel. Progresszív felhők gyülekeznek a Szent Anna utcán. Egészségügyi okokból sajnos elmarad :( 2025 elején pótlás!

    perihelion_deeprecen_2024.jpeg
  • SZEP 7 – DNE székház: Még mindig szombat, ez a program pedig a népi arcoknak lehet izgalmas: A Rakovszky Dániel utca 6. alatt a Debreceni Népi Együttes saját székházában rendezi meg a IX. Kezdő Felnőtt Néptáncosok Országos Találkozóját. Vásárfia, bemutatók és természetesen élőzene, méghozzá a Bürkös zenekarral.

  • SZEP 9 – Desz24: Egy izgalmas adaptációt visz színre a DESzínház Alkalmi Társulata: Carine Lacroix Burn, Baby, Burn! című drámája két szeretethiányos lányról szól egy olyan lebegő világban, ahol „csak a halál egyértelmű”. A játékidő egy óra, regisztráció ellenében ingyenes. A társulat az előadás után marad beszélgetni a közönséggel. Részletek a linkben.

  • SZEP 9 – Nagyerdei Víztorony: Swing, jazz, tánc és nagyerdei naplemente. Ilyesmi dolgok történnek majd a SWINGLight Dance Studio szervezésében, ahol egy solo jazz óra után úgynevezett social dance eseményen bárki táncolhat a jazz- és swingkorszak legnagyobb slágereire. Jazz to go.

  • SZEP 11 – Sofar Sounds Debrecen ???: A város legintimebb, legtitokzatosabb koncertsorozata folytatódik. A Sofart egy lelkes helyi csapat mindig valamilyen extra helyszínen meglepetés fellépőkkel rendezi meg, az ősz első alkalmáról pedig szokásosan egy nappal előtte tudhatunk meg többet, ha regisztrálunk. Link a bejegyzés elején, ha kérdésetek van (esetleg nem fértek már be), írjatok ide. Érdemes feliratkozni, mert rendszeresen jönnek különleges magyarországi, de olykor külföldi zenészek, bandák.

  • SZEP 12 – Nagyerdei Víztorony: Folytatódik a Víztorony 'Csendes Csütörtök' sorozata, ezúttal Beretka Ádám fog szólóban zenélni a kertben.

  • SZEP 13 – Baross16: A Manír egy egészen merész koncepciót – eredetileg a VOKE óriási tereibe – álmodott meg, mely Humana Industria néven egy egész estés elektronikus kisülésben fog manifesztálódni látványos vizuállal kiegészülve. A program egy városi pályázatra készült, de végül a városháza az utolsó pillanatban újrázta a kiírást, így a szervezőknek a Barosson kell megvalósítaniuk az estét. Fellépők: Mitoklin, Best Ablak, MND, barni, Half to Twelve, 3colors.

    humana_industria.jpeg
  • SZEP 13 – Nagyerdei Víztorony: Oldschool hiphop a Toronykertben, vagyis érkezik a még mindig rohadtul fiatal Ótvar Pestis. Ott fog loholni mögötte FRANKO és SilkSilver is.

  • SZEP 13 – Incognito: Tömör, de lényegretörő információ: Dombutcza debütáló koncert az Inco színpadán.

  • SZEP 14 – Incognito: Ők a debütáláson már rég túl vannak, de a blues rockot annál nagyobb átéléssel játsszák: majd' két órás szettel jelentkezik a Betonlégy.

  • SZEP 14 – Desz24: A Hoezntrogerz csapata némi budapesti segítséggel újra Debrecenbe hozza a UK hangzást. A Desz pincéjében a Battyhányn szó szerint underground basszusok fognak dübörögni. UK in Deb.

  • SZEP 15 – Incognito: És megint az Incognito, ezúttal a Papírrepülő irodalomterápiás foglalkozást ajánljuk. Regisztrálni itt tudtok: papirrepulo.2023@gmail.com

  • SZEP 17 – Baross16: Ismét megünnepli születésnapját a Kulter.hu, ismét az Alternatív Közösségek Egyesületének központjában, a Baross16 alatt. A város, egyúttal az ország egyik legminőségibb kulturális portálja ekkor hirdeti ki a KULTer stART díjasát, vagyis a legjobb 30 év alatti szerzőjét, továbbá az este felolvasnak a város kortársai a 100 ezer költő a változásért program keretében.

    kulter_szu_linap_2024.jpeg
  • SZEP 18 – Apolló: A város legjobb mozijában (mintha olyan sok lenne) a debreceni születésű Hajdu Szabolcs trilógiazáró filmjét, az Egy százalék indiánt vetítik, ráadásul premier előtti közönségtalálkozón is részt vehetünk az alkotókkal.

  • SZEP 20 – Desz24: A Desz pislákoló fényű pincéjében az Okuláré Projekt tízéves fennállását ünnepli Debrecenben. A DESzgráfia Felolvasószínház tagjai ezúttal a 2016-os évad legjobb darabjaiból fog előadni. Teljesen ingyenes program.

  • SZEP 20 – Nagyerdei Víztorony: Indul az Elefánt 'SEMMI' turnéja, a Toronykertben is megállnak eljátszani régebbi és új dalokat. A kiemelt esemény státuszt az erős szeptemberi felhozatalban azért is érdemelte ki ez az este, mert az „előzenekar” nem más lesz, mint az Elefánt turnéját végigkísérő 6363 aka Gege.

  • SZEP 21 – Nagyerdei Víztorony: Talán nem kell sokat hozzátenni ehhez a koncerthez: LOVASI szerzői est. A Kispál és a Borz legendás frontembere, Lovasi András a magyar könnyűzene egyik állócsillaga, kár lenne lemaradni erről a szeptember végi hangulatról.

  • SZEP 21 – Hajdú székház (Hatvan u. 32.): A város legnagyobb, rendszeresen megrendezett táncháza, a Hétmérföldes Szabad Bál elkezdi az őszi szezont. Ismét a Bakos zenekar muzsikál, a magyar folklór legszebb dallamaira mehet a tánc hajnalig.

A bejegyzés trackback címe:

https://pusztahang.blog.hu/api/trackback/id/tr3418483167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

PusztaHang

Friss topikok

Címkék

+SHE+ (1) 2019 (7) 2020 (16) 2021 (6) 2022 (6) 2023 (2) 2024 (2) 80s (1) a38 (1) Acoustic Style (2) ajánló (4) ajsa luna (1) akela (1) akvárium (1) album (3) albumkritika (1) alkotótábor (1) alternatív rock (1) Alvin és a Mókusok (1) Analog Balaton (2) Apey (2) Aritmika (2) Árnyéknyúl (5) Áron András (1) Astro Générale (1) ATOM (1) Atoms (1) aurevoir. (2) AURORA (1) Azahriah (1) A Király Halott (1) A Talayapa Project (1) bad habit (1) Bagossy Brothers (1) bajdázó (1) Bakelit (1) Bandmap (1) banzaj (4) BanZaj (2) Baq (1) barabás lőrinc (2) Barkóczi Noémi (1) Baross (1) Baross16 (1) Beat (1) Beat rádió (1) Beck Zoltán (1) belga (1) bérczesi róbert (1) BESTA (1) BetterThanEver (3) Beyond Nowhere (1) Be Massive (1) Bíró Kornél (2) blackened mysticism (1) Blahalouisiana (2) blanche the vidiot (1) bohemian betyars (1) Bordó Sárkány (3) bor és jazznapok (1) bp underground (1) brass band (1) Bródy János (1) Budai Krisztián (1) Campus (5) Campus Eleven (1) Campus fesztivál (6) carson coma (4) Charlotte OC (1) Christian Löffler (1) civisground (1) Clubbing (1) covid (3) csaknekedkislány (2) Csőr (1) dalkommentár (1) dalpremier (3) Damara (1) Dánielfy Gergő (2) Dánielfy Gergő és az Utazók (1) Daydreaming Twins (1) debrecen (15) Debrecen (15) december (1) Decolonize Your Mind Society (1) Deeprecen (1) dénesh (1) Desz24 (4) desz24 (1) Deva (1) disco (1) Dis is Debrecen (1) diw (1) dj goodbye (1) dob (1) Dope Calypso (1) DRMRZ (1) dub (1) Dying Wish (1) Dzsúdló (2) Ektomorf (1) Elefánt (3) elektronikus zene (5) élőzene (3) emma undressed (1) EP (3) ep (1) Erdő (1) Erik Sumo Band (1) Erőszakszervezet (1) esti kornél (1) Felsőtárkány (1) Felső Tízezer (1) Ferenczi György (1) fesztivál (6) Fesztivál (1) fesztiválszezon (2) Flaszter Galaxis (1) folk (1) forest bump (1) FőzeLAKE (1) Franciskadalma (1) Freakin Disco (1) frogshow (1) full of anger underground metal fesztivál (1) funk (1) Galaxisok (1) ganxsta zolee (1) ghoast toast (2) Ghost Toast (1) GidnimRém (6) gigs (1) H (1) Hakawai (2) Half-Decent (1) Halloween (1) Hangfoglaló (2) Hangfoglaló program (1) HANØI (1) hardcore (2) Háy come Beck (1) Heartkiller (1) heavy brains (2) Heavy Brains (1) Hell Vill (1) hernyák-kapusi-kalmár (1) hiperkarma (2) hiphop (2) hno3 (1) HnT (1) hoe (1) hoeh8erz (1) hoezntrogerz (2) Ifiház (1) imanexperiment (1) ima今 (1) Incognito (7) indie (1) indie rock (1) Interjú (13) interjú (11) Interjúk (2) intim torna illegál (1) Ivan and the parazol (3) I Am Soyuz (1) japan jazz (1) jazz (4) jelentkezés (1) Junkies (1) kapitány máté (1) Kaptár (3) karantén (2) Karmapirin (1) kaukázus (1) Kelet Brass Band (1) Kertekalatt (1) kinetic erotic (1) Kiscsillag (1) kislemez (1) klippremier (3) Klopcsa (1) klubkoncert (1) Kölcsey (1) Kölcsey Központ (1) koncert (4) koncertajánló (1) koncertsorozat (1) koncertvideó (1) KontAktus (2) kontaktus (1) konyha (1) koronavírus-járvány (3) Kovács László (1) Kritika (3) kritika (5) Krúbi (1) Krxternational (2) Lányok Ott Hátul (1) Lazarvs (1) Lázár tesók (1) lee olivér (1) lemez (1) lemezkritika (3) lemezpremier (3) lemurian folk songs (2) Levels of Social Distancing (1) lil frakk (1) live (4) live music (5) Lowland (3) LP (1) Lyuhász Lyácint Bt (1) madeindebrecen (2) Made In Debrecen (2) Magentakraft (1) Magor (1) május (1) Malakiás (1) Malter (7) Manír (2) Március (2) március (1) megjelenés (5) Megpihenni (1) Mészáros Ádám (1) metál (2) metal (1) Metal (1) MODEM (5) modemode (1) mongooz and the magnet (1) Mordái (1) mörk (1) mudfield (1) mulató aztékok (1) music (1) műsorszórás (21) Muzsik és Volkova (2) Nagyerdei Víztorony (1) Nagy Szilárd (2) Neonhal (3) nirvana (1) NKA (1) noise (1) nomad (1) Nóvé Soma (2) Nyíregyháza (1) Ocean (1) ocho macho (1) Odd ID (2) Ohnody (1) oktatóvideó (1) Ölveti Blues Band (1) overflow (1) pályázat (5) Panoráma (1) pászorhóra (1) Perihelion (1) Petofi (1) piramis (1) Pit of Saron (3) platon karataev (4) pop (2) Popping (1) pop punk (1) post punk (1) posztpunk (1) premier (11) premierek (1) privát affér (1) próbatermek (1) programajánló (13) progressive rock (1) psybient (1) punk rock (2) pusztahang (40) Pusztahang (1) pusztahang live sessions (3) pusztahang sessions (1) PusztaHang Sessions (2) pusztán egy dal (3) Quiet Kid (1) Quiet Kid & The Speakers (2) Racka Noise (2) raktárkoncert (1) random trip (1) Reposzt (1) ress (1) ricsárdgír (2) riport (1) Ritmo Piknik (1) rock (2) rocksuli (1) Rocksuli (1) rocksuli debrecen (1) rockzene (1) Rögtön Jövök (1) Rögtön Jövök! (1) Roncs (4) Roncsbár (2) Rupaszov (1) saiid (1) salétrom utca (1) sandbender (1) Sauropoda Trio (1) Saya Noé (1) Selected Sounds (1) selfless abuse (1) Silver Moon (1) Soft (1) Sör és Fű (1) startup (1) Stay (1) steady pluto (1) Sue (1) Sugalló (1) Süli András (1) szabó benedek és a galaxisok (1) Szakács Gergő (1) szavazás (1) szeptember (1) táncház (1) Tátrai Tibor (1) tavasz (1) Telekom Electronic Beats (2) Tempera Sessions (7) Téveszme (1) The Crams (1) The Folk Attack (1) the grenma (1) the keeymen (1) The Keeymen (1) The Magic Track (1) the magic track (2) The Vernal (1) This is Bihar (1) TM (1) Tortuga (3) Tóth Kinga (1) TPSRPRT (2) Traditions (1) Traffik Band (2) trap (2) trio whisper (1) Trottel (1) új megjelenés (1) underground (1) unexpected frequencies (1) Üres (1) Utolsó Repülő (1) Várkonyi Csibészek (2) videópályázat (3) világzene (1) viny-kritika (1) Vinyl (1) vinyl (1) Víztorony (6) Warshow (1) waryou (1) Wopo Wopo (1) world music (1) wyrfarkas (1) Xperimenting (1) Yulius25 (2) zajkert (1) zajzene (2) zeneipar (2) Zenék közös nevezőn (1) Zsazsa (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása