MŰSORSZÓRÁS (JÚN 25 – JÚL 7)
MŰSORSZÓRÁS (JÚN 25 – JÚL 7)

  apey_ersch.jpgA PAD Utcafesztivál után és a Campus előtt is akad érdekes zenei program Debrecenben, bár a nyári üresjárat jelensége néhány klubot mégis jellemez, így például az Incognitóba is legfeljebb csak fröccsözni tudunk beülni. 

  • JÚN 26 – Nagyerdei Szabadtéri Színpad: A hazai jazz talán legkiemelkedőbb hangja és gitárművésze, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint idén harmadik lemezét adja ki, melyben két belga zenésztársuk fog segítségükre lenni. A ...
„Szaporodik pajzán véremben a pojzon”
„Szaporodik pajzán véremben a pojzon”
Térey János, a rapper

  fe_800_500_terey_janos_kep-2.jpg

  Több, mint egy hete már, hogy az ország egyik legfontosabb költője, a már 48 évesen is klasszikusnak számító Térey János szívelégtelenségben váratlanul elhunyt. Debrecen szülöttjéről azóta az egész magyar irodalmi és kulturális szféra megemlékezett a legkülönbözőbb írásokkal és gesztusokkal, mi egy körülbelül 20 éves Térey-produkcióval gyászolunk, mely nem írásos formában, hanem egy soundcloud trackben maradt fönn. Íme a Nyelvterület   'A ...

„A profizmus megöli az undergroundot”
„A profizmus megöli az undergroundot”
Interjú Bíró Kornéllal

_dsc0871.jpg

Kitartó munkájával és elkötelezettségével Bíró Kornél bebizonyította, hogy marginálisnak tartott műfajokat is be lehet vezetni a köztudatba, és hogy hétköznap estékre is lehet koncerteket szervezni. A debreceni underground színtér motorjával, a BanZaj zajzenei sorozat szervezőjével beszélgettünk a Lyuhász Lyácint Bt-ről, a Laibachról, Jancsó Miklósról, Dan Aykroydról, Lee Ranaldo debreceni koncertjéről és még rengeteg dologról.

Mi az az első ...

Műsorszórás (JÚN 4 – JÚN 16)
Műsorszórás (JÚN 4 – JÚN 16)

60457208_306168913629137_8179776897543045120_n.jpg

A nyár beköszöntével lehanyatlik a város szolid kis klubszezonja, de azért a fesztiválszezon előtti utolsó szakaszban is akad néhány kedves-izgalmas koncert. Kiemelt ajánlatunk ismét a BanZaj, ezúttal a 41. kiadás, a tavaszi szezon záróbulikája a MODEM-ben.

  • JÚN 6 – Víztorony: Az 1998-ban Nagykállón alakult Bürkös zenekar a tág értelemben vett régió egyik legkomolyabb népi zenekara. Ők húzzák a talpalávalót a csütörtöki táncházban.
  • JÚN 7 – ...

PusztaHang

Friss topikok